Cultura cimbrului

Planta perena ce se cultiva pentru frunzele si inflorescentele folosite pentru condimentarea mancarurilor. Beneficiile de pe urma acestei plante le obtinem pe o perioada de 5 ani.

Semanatul se realizeaza direct in camp, primavara devreme sau toamna. Se seamana in randuri distantate la 40 cm iar dupa rasarire urmeaza rarirea plantelor la 20cm. Adancimea de semanat sa nu depaseasca 1,5 cm. Norma de samanta pentru 10 mp este de 3 grame.

Se poate infiinta cultura de cimbru si prin rasad obtinut in urma insamantarii primavara devreme urmand a se planta in luna mai.

Lucrarire de ingrijire constau in prasile manuale si irigare in caz de seceta.

Recoltarea se face inainte de inflorire intrucat dupa aceea tulpinile se lemnifica iar frunzele imbatranesc si astfel recolta este compromisa. In primul an obtinem o singura recolta urmand apoi in urmatorii 3-4 ani sa ajungem la 2 sau chiar 3 recolte. Putem obtine in medie 2 tone de masa verde la hectar.

Pentru a se pastra corespunzator plantele recoltate se usuca in strat subtire in incaperi bine aerisite si ferite de razele solare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 
 
 
Copyright © cultura plantelor